Официален личен сайт на

Цветан Василев

Интервю на Цветан Василев за предаването „Честно казано“ с Люба Кулезич

17.01.2019

На 16 януари 2019 г., Цветан Василев даде интервю за предаването „Честно казано“ по повод на малтретирането на свидетели по делото КТБ от страна на специализираната прокуратура. Миналата седмица свидетели по делото КТБ бяха арестувани в малките часове на нощта, а в последствие прокуратурата им повдигна нелепи обвинения на база на лъжепоказания на Бисер Лазов и документи, за които две експертизи са доказали, че са фалшифицирани.

 

„Прокуратурата с Бисер Лазов действа като ОПГ за фабрикуване на доказателства с цел обвиняване на абсолютно невинни хора“, обясни Цветан Василев. „Очевидно се чувстват безнаказани“, допълни той. Относно арестите, Василев отбеляза: „Убеден съм, че правдата ще възтържествува. Ще направим всичко възможно да им помогнем да излязат от ареста възможно най-скоро.“

 

„Целият процес, който прокуратурата води срещу мен, е абсолютен тюрлюгювеч, съшит с бели конци. Прокуратурата осъзнава факта, че доводите им по основното дело са доста несигурни и слаби“, подчерта Василев.

 

Цветан Василев изрази съжаление относно видимата омерта, която съществува между политическите сили относно казуса КТБ. Същевременно изтъкна, че благодарение на борбеността на семейството си и на съмишлениците си, е успял да направи случая достояние на международната общност. Затова, международни институции, включително Европейската комисия, рано или късно ще обърнат поглед и към България.

 

Относно спекулациите за жалбата по Магнитски, Василев коментира: „Апликацията е все още актуална.“

 

Цялото интервю с Цветан Василев за Люба Кулезич може да гледате тук.

 

Резюме може да намерите във Фрогнюз, Факти и др.

» Всички новини