Официален личен сайт на

Цветан Василев

Обръщение на Цветан Василев

04.08.2014

Уважаеми клиенти на КТБ АД,

Скъпи колеги и служители на банката,

 

Изминаха два месеца от старта на финалната фаза на реализацията на заговора срещу мене и КТБ АД! Заговор, замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина, който доведе до поставянето на банката под особен надзор.

 

Днес никой не си задава въпроса — това нормални действия ли са, или демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество, за което си мислехме, че вече е минало? Уви! Оказа се, че сме се заблуждавали дълбоко! Оказа се, че арогантността и безскрупулността могат да са водещи и да подчинят цяла държава.

 

Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ АД, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на „мозъчния тръст“ на акцията.

 

С това си изявление за пореден път бих искал да изразя дълбокото си уважение и признание към лоялността и устойчивостта на клиентите и служителите на КТБ АД пред войнстващата агресия. Дълбоко съжалявам за подложените на небивал тормоз служителки на банката и вярвам, че в най-скоро време справедливостта ще възтържествува.

 

От днешна гледна точка и особено след излизането на Доклада на квесторите, още по-ярко проличава несъстоятелността на тезите на организаторите на погрома и на техните асистенти.

 

Мислите ли, дами и господа, че има банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен „стрес тест“, на който беше подложена КТБ АД? Гарантирам Ви, че няма такава. Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за „особеностите на банката“. Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха — работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми.

 

Но, уверявам Ви — номерът им няма да мине. Тяхното време изтича, ние можем да ускорим този процес само с обединени усилия. Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения,  да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти. Нейните представители показаха двойните си стандарти. В резултат на „мъдрата“ политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева.

 

Аз съм посветил последните два месеца, уважаеми клиенти, на търсене на решение за минимизиране на загубите Ви, предизвикани от безотговорната политика на всички държавни институции в този казус.

 

Вярвам, че в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Надявам се да го подкрепите, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това.

 

Благодаря Ви за разбирането и търпението!

Цветан Василев

» Всички новини

Свали като PDF