Официален личен сайт на

Цветан Василев

Цветан Василев e „Банкер на годината“ за четвърти път

Цветан Василев e „Банкер на годината“ за четвърти път

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев стана „Банкер на годината“ за 2013 г.

04.12.2013

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев стана „Банкер на годината“ за 2013 г. в двадесет и първото издание на конкурса на финансовия седмичник „Банкеръ“. Наградата се присъжда за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара на КТБ АД. Това е четвъртият приз „Банкер на годината“, който Цветан Василев получава от изданието. През 2003 г. той бе отличен за динамичен банков мениджмънт, през 2008 г. — за утвърждаване на българския капитал в българската банкова система, а през 2010 г. — за пазарна устойчивост.

 

Цветан Василев прие отличието с думите: „Кризата ни изправя пред големи предизвикателства, но също така предоставя и големи възможности. За Корпоративна търговска банка АД периодът 2008-2013 г. беше особено успешен. Ние успяхме да увеличим над 4 пъти активите и над 4 пъти собствения си капитал. Бих искал да благодаря преди всичко на мениджмънта на банката, на целия колектив, както и, разбира се, на нашите клиенти, които в нито един момент не се подадоха на напрежението и останаха верни и лоялни на КТБ АД“.

 

Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД изказа специални благодарности на семейството си и на съпругата си — проф. д-р Антоанета Василева, че са зад него и устояват на всички предизвикателства. „Вярвам, че стабилността на банковата система е в основата на стабилността на икономическото развитие и се радвам, че за разлика от политиците, ние в Асоциацията на банките в България даваме пример как независимо от различните интереси, намираме общото и най-важното, а то е да работим в посока на тази сигурност“, допълни Цветан Василев и поздрави колегите си банкери с предстоящите празници.

 

За да разгледате снимки от събитието, посетете галерията.

» Всички новини

Свали като PDF