Официален личен сайт на

Цветан Василев

Цветан Василев финансира издаването на бестселър на нобелиста Пол Кругман на български език

Цветан Василев финансира издаването на бестселър на нобелиста Пол Кругман на български език

Представяне на българския вариант на книгата на Пол Кругман, спонсориран от Цветан Василев.

02.12.2013

С финансовата подкрепа на Цветан Василев за първи път на български език беше издадена книгата „Международен икономикс. Теория и политика“ — един от най-известните трудове на Пол Кругман, Нобелов лауреат по икономика за 2008 г. и автор на 23 книги и над 200 научни статии в професионални списания и сборници.

 

На 12 ноември 2013 г. Пол Кругман  бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза на УНСС“ и изнесе публична лекция на тема „Какво се случи с Европа?“, в която засегна развитието на световната икономика и проблемите, пред които е изправен и трябва да преодолее ЕС.

 

Като член на настоятелството на УНСС, Цветан Василев присъства на лекцията, а след това представи българското издание на „Международен икономикс. Теория и политика“, което се отпечатва с неговата подкрепа като част от традицията ежегодно всеки член на настоятелството на УНСС да финансира издаването на книга по собствена преценка.

 

В своето обръщение Цветан Василев сподели, че не е имал колебания по отношение на автора. Изборът му на книга е провокиран от това, че „Международен икономикс. Теория и политика“ ще бъде от голяма полза за академичните среди и като цяло за всички, които имат съвременно мислене и поглед към реалностите в света. Цветан Василев изрази и един личен мотив да се спре на тази книга — че нейната тематика в голяма степен отговаря на завършената от него специалност „Международни икономически отношения“.

 

 За да разгледате снимки от събитието, посетете галерията.

» Всички новини

Свали като PDF