Официален личен сайт на

Цветан Василев

Цветан Василев никога не е искал да се среща с френския посланик

20.07.2014

Във връзка с телевизионно интервю на френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан за предаването Панорама по БНТ, излъчено на 18 юли, 2014 г. — петък, Цветан Василев, мажоритарен акционер на Корпоративна търговска банка АД прави следните уточнения:

 

1. Никога и по никакъв повод не съм се опитвал да си организирам среща с френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, нито по някакъв начин съм търсил съдействие от него.

 

2. Ако той е на мнение, че моята дейност „никога не е била добра нито за България, нито за Европа“, защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински „приятел на България“, за какъвто посланикът се опитва да се представи?

 

3. Ако той застава зад думите си, че „Тази банка не е била нормална банка и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен“, защо не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори, които само преди месец продадоха Креди Агрикол България ЕАД на Корпоративна търговска банка АД?

» Всички новини

Свали като PDF