Официален личен сайт на

Цветан Василев

Цветан Василев откри нова технологична линия в Сърбия

Цветан Василев откри нова технологична линия в Сърбия

Цветан Василев присъства на откриването на нова технологична линия в Сърбия.

20.02.2014

Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев присъства на откриването на нова технологична линия за производство на амбалажно стъкло в най-големия стъкларски завод на Балканите в сръбския град Парачин.

 

Проектът е на стойност над 20 млн. евро и е финансиран изцяло от Корпоративна търговска банка АД. Плановете на новия собственик на завода — международния консорциум „Глас индъстри“ — предвиждат общата инвестиция за техническо модернизиране и повишаване на капацитета на фабриката да надхвърли 100 млн. евро.

 

Това е най-съвременната линия не само в Сърбия, а и в Европа, за непрекъснато леене на стъкло. Нещо, с което смятам, че Сърбия трябва да бъде изключително горда! Тази наша инвестиция отваря нови врати за икономическото сътрудничество между България и Сърбия, защото считам, че няма по-силна от регионалната кооперация“, каза Цветан Василев на официалната церемония по откриването.

 

В процеса на подготовка и изграждане на комплекса са ангажирани повече от 30 местни фирми. Новата пещ е с капацитет от 230 тона на ден и разполага със система за видео наблюдение и автоматичен контрол на работата. Благодарение на успешно изпълнения проект, във фабриката ще се произвеждат над 180 милиона бутилки и буркани годишно.

 

Сръбската фабрика за стъкло“, в която работят близо 1000 човека, е най-големият завод за производство на амбалажно стъкло на Балканите и единственото предприятие с подобна дейност на територията на Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Македония.

 

Повече информация можете да откриете в публикация на в. „Монитор“.

 

» Всички новини

Свали като PDF