Официален личен сайт на

Цветан Василев

Дъщерята на Цветан Василев — Радосвета Василева оглави Надзорния съвет на Търговска банка Виктория ЕАД

Дъщерята на Цветан Василев — Радосвета Василева оглави Надзорния съвет на Търговска банка Виктория ЕАД

Дъщерята на Цветан Василев — Радосвета Василева оглави Надзорния съвет на Търговска банка Виктория ЕАД

13.06.2014

Радосвета Василева, дъщеря на Цветан Василев Председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД, е новият Председател на Надзорния съвет на Търговска банка Виктория ЕАД (бившата Креди Агрикол България ЕАД).

 

Радосвета Василева е юрист, специализирал международно договорно и корпоративно право, с опит в инвестиционния мениджмънт. В момента е юрисконсулт на Бромак ЕООД (мажоритарен собственик на КТБ АД), както и Председател на Управителния съвет на „Сънлайт еър“ ЕАД. Завършила е Американския колеж в София, след което бакалавърска степен по международни отношения в университета Тъфтс (Tufts University) в Бостън. Притежава магистратура по международно икономическо право от Сорбоната (Université de Paris I Panthéon-Sorbonne), както и магистратура по икономическо право от Института по политически науки в Париж (Sciences-Po Paris). Владее английски, руски и френски език.

 

На 12 юни 2014 г. Корпоративна търговска банка АД официално придоби 100% от капитала на Креди Агрикол България ЕАД, проведе извънредно Общо събрание на акционерите и преименува финансовата институция на Търговска банка Виктория ЕАД.

 

Общото събрание освободи от длъжност и от отговорност досегашните членове на Надзорния съвет и назначи за надзорници Орлин Русев  Председател на Управителния съвет (УС) на КТБ АД, Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди  член на НС на КТБ АД и Радосвета Василева  юрисконсулт на Бромак ЕООД (дружеството е мажоритарен акционер на КТБ АД). На последвалото заседание на Надзорния съвет Радосвета Василева бе избрана за негов Председател. Каква е визията на Радосвета Василева за развитие на Търговска банка Виктория ЕАД, можете да прочетете в интервю за сайта inews.bg.  

» Всички новини

Свали като PDF