Официален личен сайт на

Цветан Василев

Благотворителност

Мнения за дарителската дейност на Цветан Василев


Владислав Карамфилов (Влади Въргала) за подкрепата да довърши филма си „Шменти-капели“:

 

Пред сайта frognews.bg:

 

„Пожелавам Господ да даде здраве, успех и щастие на Цветан Василев — човекът, който ми помогна да завърша филма. Много е трудно един артист фантазьор да срещне меценат прагматик, който да му довери пари за неговия проект“.

 

В интервю за телевизия Европа, предаване „Под лупа“, водещ: Николай Лефеджиев:

 

Цял живот ще бъда роб до гроб на г-н Цветан Василев. Аз бях на дъното на океана и той ме спаси. Той ме извади не само по човешки да оцелея и да завърша онова, което съм започнал, а то да има и успех. Всичко е някаква магия“, Цветан Василев е един от най-големите меценати в България и много от нещата, които се случват в момента в културния живот на България, са подкрепени именно от него“.

 

***

Мариян Костадинов, областен управител на Габрово, по повод подкрепата на Цветан Василев за честванията на 135-ата годишнина от Шипченската епопея в интервю за вестник Монитор, автор: Иван Първанов:

 

 За първи път от 35 години на Паметника на свободата на връх Шипка ще бъде възстановен вечният огън. Пилонът, на който ще се развява българското знаме, и вечният огън ще бъдат изградени със спомоществувателството на Корпоративна търговска банка и нейния собственик г-н Цветан Василев, който също е габровец и е изключителен родолюбец. Без случилото се преди 135 години на Шипка днес нямаше да има България“.

 

***

Румен Димитров, директор на „Глобус Медиа груп“ в интервю за вестник Класа, автор: Мая Цветкова:

 

Телевизионната поредица Това е България“ ще привлича туристи и инвеститори. Проектът представя историята и природата на страната ни. Официален спонсор на Това е България“ и човекът, без който този проект нямаше да може да се реализира, е Цветан Василев, Председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка.

 

***

Любомир Ганев в качеството си на вицепрезидент на Българската федерация по волейбол (БФВ) пред вестник Сега“, автор: Явор Евтимов, след като КТБ АД става генерален спонсор на БФВ:

 

Говорих с г-н Василев за партньорство. По този начин най-добрите се свързаха с най-добрите. Преговори нямаше. Той бе въодушевен от идеята. Мотото на КТБ е Клиентите са ни скъпи!. Мотото на нашето сътрудничество ще е Момчетата са ни скъпи!. Логото на банката ще стои на екипите на всички национални отбори на България. Това е най-голямата сума, която някой е давал на БФВ — както за една година, така и в дългосрочен план.

 

***

Силвия Кацарова за финансовата подкрепа, която е получила за концерта си в НДК през 2012 г. в интервю за вестник Стандарт, автор: Сиана Севова:

 

 Този път всичко от спонсорите беше на ниво. Корпоративна банка и Цветан Василев застанаха изцяло зад нас. Този път не мислих за пари. За първи път не съм се унижавала да моля. С Теди им пяхме за Деня на банкера и те казаха Защо не направиш голям концерт?. И без да ги моля, застанаха изцяло зад нас, без да питат колко ще струва.

 

***

Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет при Университета за национално и световно стопанство — София, на пресконференция пред спортни журналисти:

 

„От името на студентите в УНСС изказвам благодарности към Корпоративна търговска банка АД и лично към Председателя на Надзорния съвет г-н Цветан Василев.Той е член на Настоятелството на УНСС и с негова помощ се осъществяват много от инициативите в календара ни през цялата година. Винаги, когато сме имали нужда от подкрепа, в негово лице сме я намирали“.

 

***

Николина Чакърдъкова, изпълнителка на български народни песни, бивша солистка на Неврокопския ансамбъл и на ансамбъл „Пирин“ в интервю за вестник „Политика“, автор: Лео Богдановски:

 

Казах си Имам две здрави години и през 2013 г. ще направя най-хубавия спектакъл. Ние го изградихме донякъде, но все ми се искаше още, а не ми достигаха средствата. Тогава срещнах Цветан Василев и когато му споделих идеята, той се отзова да довърша спектакъла по начина, по който си го мечтаех. Затова благодаря от сърце на Корпоративна търговска банка“.

 

***

Наско от Б.Т.Р. (Атанас Пенев, вокалист и лидер на българската рок група Б.Т.Р.), в интервю за вестник „Стандарт“, автор: Димитър Генчев:

 

„Забравената нежност“ получи своя клип и той се приема, смело мога да кажа, изключително добре“. „Това е вторият клип (първият е „Защо“) към предстоящия ни нов албум. И с „малко“ забавяне към края на годината ще пуснем дългоочаквания юбилеен диск. Ще направим и концерт промоция с много нови неща и изненади. И за всичко това благодарим на г-н Цветан Василев за безрезервната му помощ и вяра в нас“.