Официален личен сайт на

Цветан Василев

Цветан Василев: Иван Гешев е съучастник в комплота за умишлена ликвидация на КТБ от самото начало

Стоп кадър: Интервю на Люба Кулезич с Цветан Василев

28.03.2022

През последните седмици от гражданско сдружение “БОЕЦ” направиха поредица от нови разкрития за ролята на Иван Гешев в умишлената атака срещу КТБ през юни 2014 г. Както е добре известно, видимата част на комплота започва с така нареченото "убийство" на Делян Пеевски - трима невинни души са арестувани шумно и представени като убийци, действащи по поръчение на Цветан Василев. Тази новина предизвика вълна от масови тегления. Впоследствие, главният прокурор тогава, Сотир Цацаров, обявява, че прокуратурата е направила "грешка". От новите разкрития на "БОЕЦ" става ясно, че единият набеден за убиец е набеден лично от семейния си приятел Иван Гешев, който след това става наблюдаващ прокурор по делото КТБ и бързо се издига в кариерата, като наследява и самия Цацаров като главен прокурор.

 

Във връзка с тези разкрития, които хвърлят нова светлина върху ролята на Иван Гешев в удара срещу КТБ, Цветан Василев получи две покани за интервюта от в. "Банкер" и от предаването "Честно казано" с Люба Кулезич:

 

Според Цветан Василев, разкритията на "БОЕЦ" показват, че Иван Гешев не е просто прокурорът, замел следите на тези, които са планирали ликвидацията на КТБ, а участник в заговора срещу банката от самото начало. Освен това, Цветан Василев уточнява, че колегата, с който Иван Гешев е делил кабинет дълги години, Бисер Кирилов, е семеен приятел от двайсетина години на единия набеден за убийството на Пеевски (Красимир Методиев). Тоест, твърденията на прокуратурата, че Гешев случайно се е засякъл на екскурзия с Методиев, са несериозни. През 2018 г. самият Бисер Кирилов се е срещнал с Цветан Василев в Сърбия, за да му предлага компромат срещу Иван Гешев - запис, в който уж Иван Гешев разказва за схемата на погрома срещу КТБ.

» Всички новини

Свали като PDF