Официален личен сайт на

Цветан Василев

Уникален по рода си ивент за България: в продължение на 4 часа и 20 минути Цветан Василев отговаряше на живо на въпроси на български граждани в онлайн предаването „Най-добрите“

18.06.2018

На 14 юни 2018 г., Цветан Василев беше гост на предаването „Най-добрите“ с Георги Станков, което се предава на живо в Youtube. Ивентът под надслов „България пита, Цветан Василев отговаря“ беше анонсиран в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter на 7 юни 2018 г., за да могат българските граждани да имат време да зададат своите въпроси. Много българи предпочетоха да питат Цветан Василев и в реално време през YouTube чата на канала на „Най-добрите“.

 

Предаването се излъчи въпреки серията провокации, които съпътстваха неговия анонс. След обявяването на ивента, тийзърът на интервюто, който събра над 10 000 гледания във Facebook само два дни след публикацията си, беше свален принудително, тъй като е бил докладван като спам от "бдителни граждани". По същия начин, линкове към събитието в в Google+ бяха докладвани като unsafe (несигурни). Няколко дни преди ивента имаше и опит за хакерска атака срещу профила на дъщерята на Цветан Василев – Радосвета, в Twitter. Медиите на депутата Пеевски, който Василев е номинирал за санкции по закона „Магнитски в САЩ, разпространяваха нелепици за събитието, още преди да се е състояло.

 

Гражданското общество в България се противопостави на този опит за цензура – хиляди българи споделиха анонса за интервюто и предизвикаха своеобразен „ефект на Стрейзънд“.

 

Цветан Василев отговори на стотици въпроси относно КТБ, икономиката и политическия живот на страната, отношенията си с Борисов и Пеевски, проекта ББЦ и Ботев Пловдив. Коментира, също така, несъстоятелността на обвиненията срещу него и колегите му, политическата репресия над семейството му, делата, които е завел срещу България, включително и жалбата, която е подал по американския закон „Магнитски“. Василев направи разкрития за корупция и мафиотски обвързаности на най-високите етажи на властта в България.

 

Интервюто беше гледано на живо от над 3000 потребители, но само три дни след излъчването на живо, записът в Youtube, който може да гледате тук, има почти 30 000 гледания:  https://www.youtube.com/watch?v=41gmyPIKt90

 

Събитието получи гласност в български медии като Банкер, Eurochicago, Медиапул, Офнюз, Фрогнюз, Факти, Трансмедия, Евродикоф и др.

 

Разбира се, медии, специализирани във фалшиви новини, не пропуснаха да направят провокации след събитието, a обществени телевизии, които са се превърнали в стожери на статуквото като БНТ, Нова ТВ и bTV, тотално го игнорираха. Интересно е да се отбележи, че журналистът на bTV Антон Хекимян, който беше отправил официална покана към Константин Симеонов – адвоката на Цветан Василев, да коментира интервюто на 15 юни, внезапно оттегли поканата си.

» Всички новини

Свали като PDF